Billigaste tygblöjan?

Z.O.E.

Frågorna hos den som ännu inte börjat, eller är helt ny, med tygblöjor är många. Hur gör man? Hur många behöver man? Vilken är bäst? Frågorna är många och svaren börjar väldigt ofta med orden: det beror på.

Idag börjar vi med frågan, vilken blöja som är billigast? Har du börjat intressera dig för tygblöjor vet du att engångsblöjor blir en stor kostnad, utan problem över 10 000:- per blöjbarn. Och inte går de att sälja efteråt som tygblöjor gör (tänk dig det, huuu). Men svaret på frågan är kort och gott: vikblöjor och hemstickad ullbyxa. Hos oss får du ett 5-pack vikblöjor för 159:-, ca 31:- per vikblöja. En ullbyxa kostar dryga hundralappen med garn, och en ullkur på det för 59:-.

30 vikblöjor kommer du långt på, i början kissar barn väldigt, väldigt ofta och det blir utan problem 10-12 blöjbyten på en dag. 30 vikblöjor á 31 kr + 100 kr + 59 kr = 1089 kr. Vill du inte sticka får du ett par finfina ullbyxor från Minimundus för 149:- hos oss. Kanske vill du ha ett par byxor att byta med, ulltvättmedel 29:- och en snappi för 20:- att fästa blöjan är med är vi uppe i dryga 1300:-. Två ullbyxor till i större storlek när barnet växt ur de första, 169:- styck, och tio blöjinlägg för att boosta inför natten 179:-, så blir det 1700:-. För en hel blöjperiod!

Och det bästa av allt? Sen använder du samma blöjor till nästa barn, eller säljer och får tillbaka en stor del av det du lagt ut.

Bambuinlägg 10-pack
Ekologisk vikblöja
minimundus blöjbyxa ullbyxa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *