Blöjinlägg – vilket ska jag välja?

Blöjinlägg i bambu

Blöjinlägg är bitar av tyg som suger upp kiss i en tygblöja. Hos Lilla Lammet finns blöjinlägg i microfiber, bomull, bambu och hampa samt torrskikt i polyster och polyesterfleece. Blöjinlägg används i pocketblöjor, invikta i vikblöjor eller som boost i Allt i ett-blöjor.

 

Bomull – Inlägg i bomull absorberar snabbt och är därför perfekt att lägga överst i blöjan, närmast barnet (men under torrskiktet om du använder ett löst sådant). Bomullen absorberar då kisset snabbt och leds ner till inlägg i bambu eller hampa som absorberar mer. Inlägg i bomull kan självklart användas ensamt också. Här hittar du inlägg i bomullsfrotté från Imse Vimse.

 

Bambu – Inlägg i bambu absorberar bättre än bomull, men även olika bra sinsemellan beroende på hur tjocka eller tätt vävda de är. Våra mest popuära inlägg är 10-pack bambuinlägg sydda av två lager bambutyg. Dessa inlägg är likadana som följer med våra pocketblöjor i Oneszie. Dessa inlägg finns också med tre lager bambu, extra tjocka inlägg. Till pocketblöjor i storlek 1 – 3 medföljer en prefold i tätt vävd bambu som absorberar fantastiskt bra, dessa går också att köpa löst. Inlägget viks dubbelt och fungerar som alla inlägg lika bra i vikisar som i pocketblöjor.

 

Hampa – Inlägg av hampa är det bästa du kan ha sett till absorption, och dessutom används det minimalt med kemikalier vid framställningen. Våra hampainlägg kommer från USA och är av märket Best Bottom. Inläggen har knappar som passar både i allt i två-skal från Best Bottom och Imagine Baby. Dessa skal är precis som PUL-skal men med knappar på insidan för inläggen. Inläggen kan lika gärna användas i pocketblöjor eller vikblöjor till exempel.

 

Torrskikt – torrskikt är ett tunt inlägg i exempelvis polyester som inte har någon uppsugningsförmåga utan istället leder fukten bort från barnets hud och ned till nästa lager. Våra pocketblöjor har insida av fleece så där behövs inget extra inlägg, och i våra formsydda från Little Lamb medföljer ett löst torrskikt varje blöja. Vi säljer lösa torrskikt från både Little Lamb och Imse Vimse. Exempelvis kan du använda de i en AIO eller i vikblöjan vid stunder, till exempel sömn, när du inte vill att barnet ska störas av våt blöja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *