Om blöjinlägg

Blöjinlägg är bitar av tyg som suger upp kiss i en tygblöja. Hos Lilla Lammet finns blöjinlägg i microfiber, bomull, bambu och hampa samt torrskikt i polyster och polyesterfleece. Blöjinlägg används i pocketblöjor, invikta i vikblöjor eller som boost i Allt i ett-blöjor.

Bomull – Inlägg i bomull absorberar snabbt och är därför perfekt att lägga överst i blöjan, närmast barnet (men under torrskiktet om du använder ett löst sådant). Bomullen absorberar då kisset snabbt och leds ner till inlägg i bambu eller hampa som absorberar mer. Inlägg i bomull kan självklart användas ensamt också.

Bambu – Inlägg i bambu absorberar mer vätska än bomull, men även olika bra sinsemellan beroende på hur tjocka eller tätt vävda de är. Våra mest popuära inlägg är Little Lamb 10-pack bambuinlägg sydda av två lager bambutyg. Dessa inlägg är likadana som följer med Little Lamb pocketblöjor i Oneszie.

Hampa – Inlägg av hampa är det bästa du kan ha sett till absorption, och dessutom används det minimalt med kemikalier vid framställningen. Våra mest populära hampainlägg kommer från USA och är av märket Best Bottom. Inläggen har knappar som passar både i allt i två-skal från Best Bottom och Imagine Baby. Dessa skal är precis som PUL-skal men med knappar på insidan för inläggen. Inläggen kan lika gärna användas i pocketblöjor eller vikblöjor till exempel. Myllymuksut har en prefold i hampablandning, en prefold är ett stort nilägg som viks dubbelt eller trippelt.

Torrskikt – torrskikt är ett tunt inlägg i exempelvis polyester som inte har någon uppsugningsförmåga utan istället leder fukten bort från barnets hud och ned till nästa lager. Ett torrskikt är frivilligt, vissa barn är känsliga för fukt eller så är det att föredra när blöjan ska sitta på lite längre, som vid sömn, utflykter och på förskolan. Många pocketblöjor har redan ett lager torrskikt så där behövs inga lösa inlägg. Vi säljer lösa torrskikt i microfleece från Little Lamb och i polyester från Imse Vimse och Myllymuksut.