Påfyllt av Minimundus vikblöjor och ullbyxor

Häromdagen fick vi två väldigt roliga paket från Minimundus. Däri fanns de mycket populära vikblöjorna i både stl 75 x 75 cm och 85 x 85 cm. Dessa vikblöjor är i rutvävd bomull och tillverkade i en OEKO-TEX certifierad fabrik i Indien. Vikisarna är tåliga och tätt vävda och håller formen bra i tvätten, men krymper som alla vikblöjor ca 10%. Våra vikblöjor från BabyIdea är betydligt tunnare och används ofta till nyfödda, för att sedan agera inlägg i skal eller pocketblöja. Minimundus lämpar sig bättre för att vikas genom hela blöjperioden.

Det kom också ullbyxor i alla tre storlekar, tillverkade av 100% ekologisk merinoull. Byxorna är naturligt ullvita och mycket prisvärda, endast 159:- för Small.

Vikblöjor i kombination med ullbyxor eller PUL-skal är utan tveka det mest ekonomiska inom tygblöjor, dessutom tar de liten plats i väntan på tvätt och vikblöjor torkar otroligt snabbt. Skal och ullbyxor behöver inte tvättas efter varje användning (såsom pocketblöjor eller AIO till exempel) utan ha två eller tre att varva mellan och låt det andra bara torka under tiden. När skalet/byxan blir smutsigt eller luktar unket är det dags för tvätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *