TotsBots och PET-flaskorna

TotsBots, bild på två tygblöjor med motiv av insekter och träd, samt bakgrund med björn, morot, humla, svamp.

Kan man göra blöjor av gamla PET-flaskor? Klart man kan! TotsBots, hemmahörande i Skottland, tillverkar alla sina PUL-tyger av återbrukade PET-flaskor. PUL betyder polyurethanlaminerad polyester och är det som är yttertyget på Allt i ett-blöjor och pocketblöjor. PUL-skal och PUL-påsar är alla tillverkade av detta tyg. PUL är alltså plast, men det fäller inte i tvätten och används så många gånger att det får sägas tillhöra den bättre plastskalan.

TotsBots har olika produkter i sitt sortiment. Den första är Allt i ett-blöjan, en blöja i en enda del. Den absorberande delen består av bambuviskos med en kärna av polyester. Polyestern används ibland i inlägg och blöjor för att tyget ska hålla formen bättre. Allt i ett-blöjorna finns i Onesize (Easyfit) och Newborn (Teenyfit).

TotsBots PeeNut Wrap
TotsBots Easyfit STAR, PUL-skal med insekter
TotsBots Teenyfit tygblöja med paraplyer och regndroppar
TotsBots Teenyfit, teckning över de olika delarna av tygblöjan, med text och pilar

TotsBots allt i två-system kallas PeeNut Wrap. Det går rykten om att tiden det tar att klura ut finurliga namn på prdukter och mönster tar längre tid än själva produktutvecklingen, men vad gör det när vi får glädjas åt namn som ChimPANTzee och Smelliphant! PeeNut Wrap är ett PUL-skal med knappar på insidan där man kan fästa blöjinlägg. Då blir det en Allt i två-blöja. Skalet fungerar fint även över formsydda och vikblöjor. Ett topptips är at Imagine Babys inlägg till Allt i ett-blöjor passar perfekt i dessa skal.

TotsBots PeeNut Wrap
TotsBots PeeNut Wrap

TotsBots formsydda heter Bamboozle och anspelar på att den är gjord av just bambu. Det är de mest färgglada formsydda vi någonsin har sett, och det är nästan synd att gömma de under ett skal. Men så bra då, att skalen har samma mönster som de formsydda! Bamboozle passar finfint under PUL-skalet.

TotsBots Bamboozle Nappy Feet
TotsBots AIO White tygblöja i vitt
TotsBots Bamboozle, formsydd tygblöja med elefanter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *