Tygblöjor för nyfödd

Newborn-blöjor

Går det att använda tygblöjor redan på BB? Absolut! Det finns flera varianter av tygblöjor som fungerar redan från ca 2,2 kg. De flesta onesize-blöjorna passar från 4 kg, och kan då kännas lite väl stora, så de första månaderna kan det vara bra med ett annat alternativ. AIO – Allt i ett Lilla Lammet säljer AIO för nyfödda från två tillverkare, Imagine Baby och Smart Bottoms. Imagine Babys blöjor passar från ca 2,2 – 5,5 kg. Blöjans insida består av 100% bambuviskos. Blöjorna knäpps och justeras i storlek med knappar eller kardborre.  Smart Bottoms newborn-AIO passar från ca 2,7 – 7 kg. Blöjans insida består av 100% ekologisk bomull så det är endast naturmaterial. Blöjan knäpps och justeras i storlek med knappar. Smart Bottoms blöja har en liten nedsänkning i framkant som lämnar plats för navelstumpen så blöjan inte riskerar att skava.
Imagine Baby Newborn
Imagine Newborn Elefant
Smart Bottoms
Petit Bouquet Born smart
PUL-SKAL / Newborn cover Ett PUL-skal kan användas över vikblöjor, forsmydda blöjor eller inlägg och prefolds. Hos Lilla lammet hittar du PUL-skal i  Newborn-size från Imagine Baby. Dessa skal passar från ca 2,2 – 5,5 kg. Skalet är den yttre delen av blöjan som är till för att skydda kläder och omgivning från att bli blöta. Den inre delen (vikblöjor, formsydda etc) är det som absorberar kisset. En vikblöja i storlek 70 x 70 cm kan användas från nyfödd upp till blöjfri, man viker olika för att anpassa efter barnets storlek. Med den varianten behöver endast PUL-skalet uppgraderas till större storlek sedan.
Imagine Baby
Barnyard Jam newborn cover
Ullbyxor Ull är ett fantastiskt material när det gäller att hålla en behaglig temperatur sommar som vinter. Blöjbyxan behandlas med ullkur efter varje tvätt. Urin och lanolin (som ullkuren innehåller) bildar tillsammans ett tvålämne vilket gör att byxan håller sig torr. Minimundus ullbyxor i storlek S passar enligt tillverkaren från nyfödd upp till 6 månader.
Minimundus ullbyxa
Vill du prova lite av varje rekommenderar vi Lilla nyfödd-paketet. I paketet finns:  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *